Posted on

Gezond eten betekent het eten van een grote verscheidenheid aan voedingsmiddelen uit elk van de 5 belangrijkste voedselgroepen, in de aanbevolen hoeveelheden. De voedingsrichtlijnen geven up-to-date advies over de soorten en hoeveelheid voedingsmiddelen die we voor onze gezondheid moeten eten. 

Het eten van een verscheidenheid aan voedingsmiddelen uit de 5 belangrijkste voedselgroepen biedt een scala aan verschillende voedingsstoffen voor het lichaam, bevordert een goede gezondheid en kan het risico op ziekten helpen verminderen – en het houdt uw dieet ook interessant met verschillende smaken en texturen.

Veel van de voedingsmiddelen die vaak regelmatig in moderne diëten voorkomen, maken geen deel uit van de 5 voedselgroepen. Deze voedingsmiddelen, die soms ‘junkfood’, ‘discretionaire keuzes’ of ‘occasional foods’ worden genoemd, kunnen soms worden gegeten, maar mogen niet regelmatig in een gezond dieet voorkomen. Vetten en oliën bevatten veel kilojoules (energie) maar zijn in kleine hoeveelheden noodzakelijk voor een gezond voedingspatroon.

Waar je ook begint, het is gemakkelijk om kleine veranderingen aan te brengen om je eetpatroon beter in overeenstemming te brengen met de voedingsrichtlijnen. Concentreer u gewoon op het eten van voedsel uit de 5 belangrijkste voedselgroepen en het verminderen van uw inname van incidenteel voedsel.

Ik werk bij de supermarkt en in deze supermarkt denken we aan gezond eten dit vinden wij als supermarkt erg belangrijk, Daarom hebben we besloten mensen aan te sporen om gezond te gaan eten. Wij hebben besloten om een winactie te houden. Iedereen kan gratis meedoen met deze winactie! We geven pakketten met gezonde producten uit de supermarkt weg ook vallen er kleinere prijzen te winnen!

gratis-winacties.nl

gezond-eten-drinken.nl

supermarkt-aanbieding.nl